Лятото вече си отива, но само допреди седмица се наслаждавахме на истинска морска ваканция в Созопол. Е, почти истинска, защото отделяхме по няколко часа дневно за работа. Затова беше важно да намерим добър хотел, който предлага безплатен, високо-скоростен Интернет и то не само в общите помещения – когато трябва да се работи е добре да е от тихо и спокойно място, а не от шумното лоби или кафене ;-). Наши приятели ни препоръчаха хотел “Аква” – семейно хотелче на много удобно място – буквално на една минута от плаж “Хармани” в новата част на гр. Созопол.

Официалната категоризация на хотел “Аква” е Семеен хотел 2* и хотелът напълно й отговаря: има 10-12 двойни стаи (и няколко апартамента, вкл.), всяка със собствен санитарен възел и тераса. Някои имат изглед към плажа, но като цяло гледките не са най-голямото предимство, тъй като застрояването в района е доста гъсто (както се вижда от снимките малко по-нататък, правени от терасата на стаята ни).

Най-голямото предимство (след местоположението) за нас беше интернет достъпът по стаите и доброто обслужване – “чарът” на семейните хотели 🙂 Малките семейни хотелчета стават все по-предпочитани места за отдих. От една страна, за разлика от частните квартири, гостите тук имат относителна свобода и независимост, а от друга – малкият брой стаи гарантира едно по-персонализирано отношение към всеки настанен.

Собствениците на хотела, сем. Троеви, живеят в Созопол целогодишно и са доста разбрани и отзивчиви. Ако планирате отпуск с лаптоп, задължително обсъдете въпроса с тях предварително, за да ви дадат подходяща стая – казаха ни, че в някои от стаите връзката не е много добра, но за следващия сезон проблемът щял да бъде окончателно разрешен. Лично ние нямахме проблеми, след като сменихме стаята веднъж (грешката си беше наша). Към хотела има и заведение за хранене, готвят добре и работи до късно.

Цените на стаите варират според сезона, но горе-долу се движат в рамките на 40-50 лв. на нощ, за двойна стая. Климатикът е по желание и може да се ползва срещу допълнителни 10 лв. за нощувка.

Адресът на хотел “Аква”:
гр. Созопол (нова част)
ул. “1-ви май” 19А
тел: 0550/24270
мобилен: 0888694625
Е-мейл: aqua_troevi@abv.bg

Снимки от хотел “Аква”:

От там много лесно може да се стигне до стария град – разходката покрай плажа (плажа на старата част на Созопол) отнема не повече от 10 минути.

На другия край на плаж “Хармани” е хотел “Вила Флага“, от който също останахме много доволни: http://www.stay-at.com/vila-flaga

Written by Marcie

Comments are closed.