Хотел “Езерото”, с. Костенец. Освен, че се намира близо до София – на около час и половина път, това е един от най-добре обозначените хотели. Посоката е към Пловдив, но при Ихтиман се отбива надясно и се слиза от магистралата. През целия път има знаци и табелки, указващи посоката към хотела. А той наистина е едно много приятно местенце. Разположен е далече от шума на преминаващите автомобили, сред множество дървета и зеленина. Освен езерото, децата могат да се порадват на животните около него – има големи клетки с пауни и други птици, сърна, и няколко кучета (дружелюбни, но все пак вързани).

Ресторантът към хотела предлага много добра кухня. Закуската не е включена в цената, но наистина си заслужава да пробвате от всичко – пържени филийки, яйца с бекон и  пр. Останахме много доволни.

Ако решите да отидете през уикенда, добре да е да резервирате по-отрано. Общо взето хотелът се пълни. Поискайте стая с изглед към езерото. Останалите гледат към паркинга и понякога може да е малко шумно. Не всички стаи имат тераси. Иначе обстановката е много приятна, точно както на снимките.

Към хотела има джакузи с минерална вода – гореща. Ако решите да го ползвате, трябва да предупредите рецепционистката преди това, за да може да го подготви. Има възможност да го ползвате и късно вечерта, при условие, че не вдигате шум, но пак с предварителна уговорка. За съжаление, джакузито е за всички и няма как да го ползвате самостоятелно, но и без това в горещата вода трудно се издържа повече от10-15 минути. Казват, че било много полезно.

От “Езерото” можете да стигнете за минути до известния Костенски водопад. От там тръгват и различни еко-маршрути за тези, които обичат планинските преходи. А ако се поразходите из курортните улици – в обратната посока на водопада, ще видите, че тепърва никнат нови хотели в иначе спокойното село. В единия край има много красива малка църква (или параклис), откъдето се разкрива невероятна панорама към околните села по хълмовете.

Снимки от хотела

Written by Marcie

Comments are closed.