Хотел “Лиани”, гр. Ловеч. Стигнахме до него след като не можахме да намерим подходящ хотел в съседния гр. Плевен и решихме, че по-добрият вариант е да отседнем в Ловеч, който е на половин час път с кола от Плевен.

Официалната категория на хотел “Лиани” е 3 звезди и обстановката напълно й съответства, плюс няколко екстри: закрит басейн с джакузи, сауна и боулинг-бар. Определено е много приятно след дългия ден да поплуваш в басейна. Е, не е от най-големите, но все пак е достатъчно предимство, че го има. Гостите на хотела ползват басейна безплатно.

Останахме с впечатление, че хотелът често се пълни от групи, дошли на мачовете на местния футболен отбор “Литекс”. Местоположението на „Лиани” е много добро – в централната част, но в същото време на много тихо място, до парк “Стратеш”. Архитектурно-историческият резерват “Вароша” е буквално на 2 минути пеша с всички механи, магазинчета и забележителности. Съвсем близо до хотела имаше и стена за катерене, оборудвана с всичко необходимо, но така и не разбрахме дали функционира. От хотела много лесно се стига до Зоологическата градина и стадиона.

Ресторантът на хотел “Лиани” е много приятно място, храната е вкусна, менюто е сравнително разнообразно. Има и лятна градина. От закуската обаче не останахме доволни – банички и др. подобни полуфабрикати, които се предлагат на всяка бензиностанция. Очевидно не се приготвят на място. Към хотела има и денонощен магазин, както и аптека.

Обслужването беше добро. Стаите са удобни, чисти, с добре поддържани бани. В нашата имаше вана. Има вероятност обаче, когато хотелът е пълен, да нямате топла вода в пиковите часове.

Общо взето останахме доволни от престоя си в “Лиани”, хотелът действително предлага добре съотношение качество/цена. Двойната стая се предлага за 60лв. за нощувка, като закуската е включена в цената.

Снимки от хотел “Лиани”:

Written by Marcie

Comments are closed.