Официално категоризан 4*, Маунтийн Парадайз разполага със студиа и апартаменти, т.е. всички си имат кухненски бокс или обособен кът за готвене. Ние се настанихме в стандартен апартамент и останахме много доволни от престоя си. В началото малко се притеснихме, защото парното в спалнята не работеше, но впоследствие разбрахме, че оставеният електически радиатор стопля всичко за секунди. Освен това, слънцето огряваше и двете помещения още от ранна утрин.

И холът, и спалнята бяха достатъчно просторни, с хубава тераса с изглед към планината. Към кухненския бокс имаше заредени чаши, чинии и вилици и термокана, както си му е редът, но не и по-голям съд за готвене. Така че, ако разчитате да си готвите там, е добре да се запасите с един-два тигана или тенджери. Между другото, хотелът е много близо до т.нар. “Банско Мол” – не го посетихме, но предполагаме, че повечето неща ще могат да се набавят от там.

В този ред на мисли, ресторантът на хотела е добър. Дори за първи път попаднахме на добра закуска тип-шведска маса, в България. Имаше достатъчно видове храна – салати, омлет, бекон, баница, пържени филийки, кроасани, мюсли, кисело мляко и пр. Надяваме се това изобилие да не е било плод на факта, че това беше първият уикенд за сезона, в който хотелът отвори врати. Не можем и да не отблежим, че навсякъде беше излкючително чисто – и по стаите, и в общите помещения.

Ползвахме басейна и сауната към хотела. Има и парна баня, както и детски кът, и лоби-бар с билярдни маси. Добре е да си носите хавлиени халати отвкъщи – хотелът не предлага. Към офертата ни имаше и два частични масажа – бяха приятни, но като цяло доста …семпли. Истинските любители на масажа едва ли ще се впечатлят. Иначе хотелът е огромен и дори в началото е трудно да се ориентираш. Общите помещения и стълбите са малко студени.

Местоположение. Трудна задача – местността Парцалето. Ако не сте идвали друг път и особено ако пристигате по тъмно, малко трудно ще стигнете до хотела. Далече е от централната част. Намира се близо до хотел Гинес и мола на Банско. Общо взето от бензиностанция “Еко” (или “Лукойл” и “Петрол”, всички са една до друга), тръгвате по пътя към планината и завивате покрай Хотел Гинес – пет-звезден, добре осветен, вижда се от пътя. Улици с номера там няма. Можете да ползвате GPS-координатите от линка по-долу , но имайте предвид, че някои улички изобщо не се отчитат като такива. Хотел Сънрайз е залепен за Маунтийн Парадайз, така че – оглеждайте се за табели.

Така… Дотук описахме хотел Mountain Paradise by the Wallnuts – в Банско има още няколко хотела от групата Mountain Paradise, но само този ще работи през идващия сезон. Навсякъде се рекламира само като Mountain Paradise – в оферти и брошури, което може да е малко подвеждащо. Затова задължително се осведомете предварително закъде точно сте се запътили. Добре е да имате телефонния номер на рецепцията преди да потеглите.

Вечеря навън. Препоръчаха ни механа “Воденицата” в центъра на града. Хубаво е да направите резервация, мястото е доста посещавано дори и през деня. От “Воденицата” ни насочиха към механа “Бански хан”, която е срещу бензиностанция “Еко”. Има и паркинг. Двете механи си препращат клиенти, ако са пълни. Както всички знаем, в Банско е скъпо. За вечеря за двама си пригответе около 50 лв. 🙂

Written by Marcie

Comments are closed.