Да започнем с това, че квартал Аурелия действително се води в Несебър, но не е нито в новата, нито в старата част на града – нещо повече – намира се дори преди табелката за населено място “Несебър” 🙂 Всъщност е по-близо до Равда. По пътя между двата курорта има множество новопостроени хотели и хотелчета, които почти са запълнили и двете страни на пътя.

Разбира се, това местоположение – в т.нар. местност “Кокалу”, си има своите предимства. В много отношения е за предпочитане пред комерсиалността на Стария Несебър, където буквално не можеш да се разминеш с тълпите от руски и румънски летовници. Ако сте с кола, несъмнено по-добрият избор, с оглед на спокойна и зареждаща почивка, е квартал Аурелия. Останалите, които не разполагат със собствен превоз, могат да ползват междуселищните автобусни линии, които свързват Бургас-Равда-Несебър-Слънчев бряг и Свети Влас. Пеша е около 30-40 минути (до старата част), но маршрутът не е особено приятен, понеже трябва да се движиш все покрай шосето.

Хотел “Пинкови” официално е категоризиран като Семеен хотел 2* – няма басейн и асансьор, но иначе има всичко необходимо за пълноценен отдих. Изкарахме една наистина много приятна седмица там и благодарим на персонала за доброто обслужване и професионално отношение. Препоръчваме хотела на всички, решили да почиват в тази част на Черноморието.

Стаите в хотела са просторни и удобни. Гледката е повече от прекрасна. Почистването, и въобще цялото обслужване, беше на нужното ниво. Към хотела има и заведение за хранене – бистро, в което се сервира закуската. Избира се от меню – палачинки, мекици, пържени филийки и шунка с яйца. Еспресото и безалкохолните се заплащат. Препоръчваме и пържените картофи в близкото заведение “Тихият залив” – намира се до плажа. Порциите са големи, сервитьорите – усмихнати и бързи, чак не беше за вярване 🙂

Гостите на “Пинкови” могат да се възползват от 2 плажа, (разделени от кея, както се вижда от снимките по-долу) единият от които е доста приятен, защото е потънал в зеленина 🙂 За да стигнеш до хотела с кола, трябва да минеш през бариера, която се отваря само за гостите на хотелите в непосредствена близост, затова е тихо и шум от автомобили почти не може да се чуе, въпреки че хотелът е на първа линия. Паркингът е безплатен.

“Пинкови” се намира до “Вила Яна“, хотел “Афродита” и хотел “Чарн” – все семейни хотели от същия тип. Много близо са хотел “Сиема” и хотел “Капри” (“Капри” също ни се стори много приятно хотелче). Малко по-нататък са и хотелите “Елеганс” и “Елизабет”, но в тяхната част почти липсва пясъчен плаж (за целта са издигнати бетонни платформи с шезлонги и чадъри), макар че и те са на първа линия.

E-мейл: pinkovi_family@abv.bg
Тел: 0554/ 70 127
GSM: 0894/ 737 399

Снимки от хотел “Пинкови”:

Известното заведение “Варвари” също е много близо. В т.нар. “булгаверна” ни направи впечатление най-вече надписът от менюто: “Освободете дивото в себе си и пирувайте в необичайна обстановка без да смущавате никогo!” Телефонът за резервации там е (359) (0) 888305895, работи само вечер.

Written by Marcie

Comments are closed.